8 Mayıs 2011 Pazar

OKUL ÖNCESİ KİTAP ÖNERİLERİ



Erken Çocukluk Kitaplığı (0-8 Yaş) :

Kitaplıklarımızdaki kitaplar belirli yaş grupları için hazırlanmaktadır ancak her çocuğun ayrı özellikleri olduğunu unutmayınız. Bu nedenle çocuklarınız için kitap seçerken içinde bulundukları yaş grubuna dikkat etmenin yanı sıra lütfen bireysel gelişim özelliklerini de göz önünde tutunuz.
Değerli anne ve babalar, bu kitapları okul öncesi dönemdeki (0-6 yaş) çocuklarınıza okuyarak anlatabilirsiniz. Çocuklarınız okumayı öğrendikten sonra (7-8 yaş) aynı kitapları kendi kendilerine okuyup tekrar değerlendirebilirler.
Okulöncesi dönemdeki (0-6 yaş) çocuklarınız duyularını geliştirmek ve duygularını tanımak yoluyla meraklarını gidermek gereksinimindedir. Bu kitaplıktaki yayınlar onların öncelikle kendilerini ve yakın çevrelerini tanımalarına yardımcı olacaktır. Çocuklarınızın öğrenme yaşantıları kitaplardan öğrendikleri yeni kavramlar ile zenginleşecek, kendilerine ve çevrelerine karşı güven duyguları gelişecektir.
Okuma yazma etkinlikleri (7-8 yaş) bir yandan çocuğunuzun dil gelişimini hızlandırır, diğer yandan derslerdeki ve çeşitli alanlardaki başarısının temelini oluşturur. Okuma yazma sürecini başarılı bir biçimde gerçekleştiren çocuk hem kendi duygu ve düşüncelerini daha açık anlatabilecek hem de çevresiyle daha etkili iletişim kurabilecektir. Bu kitaplıktaki kitaplarla çocuklar arasında kurulan etkileşim; çocukların estetik beğenilerini yükseltecek, yaşam ve insan gerçekliğine ilişkin bilgileri edinmelerine önemli katkılar sağlayacaktır. Böylece çocuklarımızın araştırma yapma ve okuma isteği artacak, yaratıcılığı ve düş gücü gelişecektir.
 


6 YAŞ VE ÜSTÜ
Birlikte Oynayalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder